Iceman



Latince Adı: Pseudotropheus Acei (Yellow tail-sarı kuyruk)


Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nün kumluk bölgeleri.


Beslenme Biçimi: Otçuldur, çoğunlukla yosunlarla beslenir.


Davranış Biçimi: Orta derecede agresiftir

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresiftir.

Yüzme Seviyesi: Birçok mbunanın aksine akvaryumun üst bölümünü tercih eder.Çok çekici ve güzel renklere sahip bu tür, aynı zamanda akvaryum ortamında kolay üretilebilmesi gibi özellikleri sebebi ile popüler olmuştur.

Üreme: Dişiler yumurtaları 20 ila 28 gün ağızda kuluçka yapar.Bir seferde 20 ile 80 yavru verebilir.8-9 ayda cinsel olgunluğa gelirler.(Erkekler yaklaşık 9cm. dişiler ise 7,5-8cm.) Dişiler yumurtlama arifesinde besiye alınmalı ve dinlendirilmelidir.

Sıcaklık: 25-28oC

En Fazla Büyüdüğü Boy:13 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 120 Lt

Su Sertliği: Çok Sert

pH: 7.8 – 8.6

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: 1 erkek ve 5 dişi şeklinde bakılması uygun olacaktır.Aktif balıklardır.Utanıp, sıkılıp saklanmazlar.Yeterli tank alanı oluşturulduğunda çok sakim mizaçlı balıklardır.Çok meraklı olduklarından küçük vatozların gözlerine zarar verdikleri gözlenmiştir.Vatozla beslenecekse, vatozların balıktan büyük seçilmesinde fayda vardır.


Aktavist Yorumu: Acei beslemenin en güzel yanı iyi bir seyir zevki vermesi. Nedeniyse suyun yüzeyine yakın ve sürü halinde, akvaryumu adeta baştan sona dolaşmalarıdır. Tabii akvaryumumdaki kayaların arkasına saklanan sarı prenseslerimi kendilerini göstermeleri için tetiklemeleri de güzel. Elimde iki türü mevcut Pseudotropheus ps. Acei sarı kuyruk ve Pseudotropheus ps. Acei beyaz kuyruk huzur içerisinde yaşıyorlar. Kalabalık popülasyonlu ve barışcıl cichlidler beslemek isterseniz tavsiye ederim . Memnun kalırsınız. 
cinsiyet ayrımı:Erkeklerin renkleri daha koyu ve canlı, vücut yapıları biraz daha büyük ve yassı ayrıca da anal yüzgeçlerindeki yumurta benekleri fazladırDişiler ise daha küçük yapılı ve biraz daha açık tonlarda olabilmektedir Yumurta benekleri ise daha azdır